Get Adobe Flash player

Djed bivšeg Predsjednika Sjedinjenih Država Busha javno je novčano podupirao Nacističku partiju

 
 
Te pronicljive ratnodopske obavještajne ocjene stanja globalne sinarhije od najveće su važnosti danas. U biti važne druge procjene uz procjene COI/OSS-a o stanju na europskom kontinentu govorile su da anglo-saksonski i franko-njemački kartel međunarodnih financijaša i industrijalaca koji sadrži jaku kliku koja financira i upravlja nacističko/fašističkom osovinom, te on usmjerava europske vlade preko agenata s malo ili nimalo lojalnosti prema svojim nacijama, a najjača im je lojalnost prema međunarodnoj sinarkiji. Kao što je Langer citirao američkog veleposlanika Nicholasa Biddlea u Londonu: „Na tu skupinu treba gledati ne kao na Francuze ništa više kao i njima odgovarajuće članove u Njemačkoj kao Nijemce jer su interesi obiju skupina toliko isprepleteni da su praktički nerazlučivi. Sav njihov interes usredotočen je na produbljivanje svojih industrijskih i financijskih uloga.“
https://www.worldfinance.com/wp-content/uploads/2011/12/82823751.jpg
Upravo taj splet međunarodnih bankara je financirao Mussolinija a zatim Hitlera i usmjerio Euroaziju na put rata a skoro i samouništenja da bi osigurao svoju vlastitu prevlast nad globalnim gospodarskim i financijskim poslovanjem bez obzira na ishod rata. Taj se stroj poklapao u Sjedinjenim Državama sa samim interesima J. P. Morgana i DuPonta no nekoliko njihovih pokušaja državnog udara protiv Predsjednika Roosevelta se izjalovilo. Šira mreža FDR-ovih neprijatelja obuhvaćala je interese Brown Brothers Harrimana - a tu spada i Prescott Bush, djed bivšeg Predsjednika Sjedinjenih Država - koji su javno novčano podupirali Nacističku partiju, a osovina Dillon Reed i Sullivan i Cromwell s Wall Streeta uspostavila je strukturu međunarodnog kartela čelika, ugljena i nafte u kojoj su bile i ključne nacističke institucije kao IG Farben, Kepplerov krug, i banka Köln Stein Kurta von Schrödera, financijaša Allgemeine SS-a.
 
William Draper, glava Dillon Reeda u razdoblju između dva rata postao je upravitelj gospodarskog odjela poslijeratne američke okupacione vlade u Njemačkoj i on je smrvio napore Jamesa Stewarta Martina, potičući njegov otkaz ali i njegovo pisanje knjige Svi časni ljudi. Kao što je Martin razotkrio, namjere sinarkista bile su osigurati opstanak i prosperitet svog kartela bez obzira na ishod rata. Nakon smrti Franklina Roosevelta u travnju 1945., sinarkistički škripac ubrzo je, no kratkotrajno stegnuo Bijelu kuću prisegom Harryja S. Trumana za Predsjednika, a on je kao Predsjednik prigrlio 1946. Winston Churchillovu objavu „Željezne zavjese“ koja je navijestila rat FDR-ovom ratnodopskom savezniku, Sovjetskoj Savezu. Do 1948. većina francuskih i njemačkih financijaša u srcu ratnodopske sinarkije oslobođeni su zatvora, odriješeni krivnje za izdaju. Skupina Banque Worms isplivala je kao glavni francuski financijaši i pouzdani pobornici kulturnog ratovanja Kongresa kulturne slobode, poslijeratno kulturna ratna fronta u srcu preko-atlantskog „crvenog zastrašivanja“. Sam Hjalmar Schacht, oslobođen u Nürnbergu, nastavio je svoju ulogu vodećeg financijskog „čarobnjaka“. André Meyer, pariški bankar Lazarda, koji se preselio u Lazard Brothers u New Yorku godinu dana nakon dolaska Jeidelsa u New York, ovjekovječio je sinarkiju na liniji London-Pariz-New York, i ubrzo nakon toga označio Felixa Rohatyna kao svojeručnog odabranog nasljednika, kojeg je smatrao „svojim sinom“. Tako je sinarkija zadržala neprekinutost sve do sadašnjeg dana.
 
Preko pojedinaca kao Felix Rohatyn i George Pratt Shultz sinarkija je prodrla u vodeće američke političke stranke i kroz taj prodor posijala sinarkističke agente, hotimične ili nehotimične, u pore savezne vlade od Ovalnog ureda do kongresnih dvorana, do sudova i praktički svake agencije političkih kabineta. Neo-konzervativni pokret, sa svojim korijenima u filozofskoj tradiciji Lea Straussa, Alexandera Kojevea i Carla Schmitta, jedan je od vodećih spora sadašnje Sinarkističke internacionale. No u stanovitim oblicima, slučaj Georgea Shultza pruža najkliničkiji profil sinarhije na djelu danas.
 
(Nastavak slijedi)
 

Vid Hinković

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Podržavate li braniteljski prosvjed u Vukovaru 13. listopada 2018.

Nedjelja, 23/09/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 908 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević