Get Adobe Flash player

Djed bivšeg Predsjednika Sjedinjenih Država Busha javno je novčano podupirao Nacističku partiju

 
 
Te pronicljive ratnodopske obavještajne ocjene stanja globalne sinarhije od najveće su važnosti danas. U biti važne druge procjene uz procjene COI/OSS-a o stanju na europskom kontinentu govorile su da anglo-saksonski i franko-njemački kartel međunarodnih financijaša i industrijalaca koji sadrži jaku kliku koja financira i upravlja nacističko/fašističkom osovinom, te on usmjerava europske vlade preko agenata s malo ili nimalo lojalnosti prema svojim nacijama, a najjača im je lojalnost prema međunarodnoj sinarkiji. Kao što je Langer citirao američkog veleposlanika Nicholasa Biddlea u Londonu: „Na tu skupinu treba gledati ne kao na Francuze ništa više kao i njima odgovarajuće članove u Njemačkoj kao Nijemce jer su interesi obiju skupina toliko isprepleteni da su praktički nerazlučivi. Sav njihov interes usredotočen je na produbljivanje svojih industrijskih i financijskih uloga.“
https://www.worldfinance.com/wp-content/uploads/2011/12/82823751.jpg
Upravo taj splet međunarodnih bankara je financirao Mussolinija a zatim Hitlera i usmjerio Euroaziju na put rata a skoro i samouništenja da bi osigurao svoju vlastitu prevlast nad globalnim gospodarskim i financijskim poslovanjem bez obzira na ishod rata. Taj se stroj poklapao u Sjedinjenim Državama sa samim interesima J. P. Morgana i DuPonta no nekoliko njihovih pokušaja državnog udara protiv Predsjednika Roosevelta se izjalovilo. Šira mreža FDR-ovih neprijatelja obuhvaćala je interese Brown Brothers Harrimana - a tu spada i Prescott Bush, djed bivšeg Predsjednika Sjedinjenih Država - koji su javno novčano podupirali Nacističku partiju, a osovina Dillon Reed i Sullivan i Cromwell s Wall Streeta uspostavila je strukturu međunarodnog kartela čelika, ugljena i nafte u kojoj su bile i ključne nacističke institucije kao IG Farben, Kepplerov krug, i banka Köln Stein Kurta von Schrödera, financijaša Allgemeine SS-a.
 
William Draper, glava Dillon Reeda u razdoblju između dva rata postao je upravitelj gospodarskog odjela poslijeratne američke okupacione vlade u Njemačkoj i on je smrvio napore Jamesa Stewarta Martina, potičući njegov otkaz ali i njegovo pisanje knjige Svi časni ljudi. Kao što je Martin razotkrio, namjere sinarkista bile su osigurati opstanak i prosperitet svog kartela bez obzira na ishod rata. Nakon smrti Franklina Roosevelta u travnju 1945., sinarkistički škripac ubrzo je, no kratkotrajno stegnuo Bijelu kuću prisegom Harryja S. Trumana za Predsjednika, a on je kao Predsjednik prigrlio 1946. Winston Churchillovu objavu „Željezne zavjese“ koja je navijestila rat FDR-ovom ratnodopskom savezniku, Sovjetskoj Savezu. Do 1948. većina francuskih i njemačkih financijaša u srcu ratnodopske sinarkije oslobođeni su zatvora, odriješeni krivnje za izdaju. Skupina Banque Worms isplivala je kao glavni francuski financijaši i pouzdani pobornici kulturnog ratovanja Kongresa kulturne slobode, poslijeratno kulturna ratna fronta u srcu preko-atlantskog „crvenog zastrašivanja“. Sam Hjalmar Schacht, oslobođen u Nürnbergu, nastavio je svoju ulogu vodećeg financijskog „čarobnjaka“. André Meyer, pariški bankar Lazarda, koji se preselio u Lazard Brothers u New Yorku godinu dana nakon dolaska Jeidelsa u New York, ovjekovječio je sinarkiju na liniji London-Pariz-New York, i ubrzo nakon toga označio Felixa Rohatyna kao svojeručnog odabranog nasljednika, kojeg je smatrao „svojim sinom“. Tako je sinarkija zadržala neprekinutost sve do sadašnjeg dana.
 
Preko pojedinaca kao Felix Rohatyn i George Pratt Shultz sinarkija je prodrla u vodeće američke političke stranke i kroz taj prodor posijala sinarkističke agente, hotimične ili nehotimične, u pore savezne vlade od Ovalnog ureda do kongresnih dvorana, do sudova i praktički svake agencije političkih kabineta. Neo-konzervativni pokret, sa svojim korijenima u filozofskoj tradiciji Lea Straussa, Alexandera Kojevea i Carla Schmitta, jedan je od vodećih spora sadašnje Sinarkističke internacionale. No u stanovitim oblicima, slučaj Georgea Shultza pruža najkliničkiji profil sinarhije na djelu danas.
 
(Nastavak slijedi)
 

Vid Hinković

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li M. Bandić podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika zbog odlikovanja Budimira Lončara?

Srijeda, 20/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 931 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević