Get Adobe Flash player
Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Primjer Milana Babića je dobar i jedini ispravan put za suživot i...

Karolina Velika!

Karolina Velika!

Vidimo izgrađenu osobu koja njeguje obiteljske vrijednosti i od koje...

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Vraća Hrvatskoj ustav iz 1974., jer vraća Srbe u ustav, i onda će ići...

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS-u je uspjelo što nije ni Benitu...

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Najviše fantazije danas ima u genderističkoj...

 • Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:16
 • Karolina Velika!

  Karolina Velika!

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:09
 • Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 09:32
 • IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:04
 • Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 17:31

Projekt suradnje, partnerstva i dobročinstva Grada Splita i Udruge MoST

 
 
U sklopu Centra za beskućnike kojeg vodi Udruga MoST, u Gundulićevoj ulici u Splitu, otvorena je Socijalna samoposluga SolidarnoST.
http://infozona.hr/sadrzaj/vijesti/760x300/201505051037-6296-.jpg
-U činu otvaranja, kao i u samom imenu samoposluge ima mnogo simbolike, jer govore o vremenu u kojem živimo. Zahvalni smo svima koji su nas podržali da smo priču o siromaštvu podigli na neku drugu razinu. Progovorili smo o dobroti, o plemenitosti, dobročinstvu i sve smo to okrunili jednom moćnom riječju - solidarnost. Solidarnost natkriljuje sve i govori o tome kakvi mi ljudi jesmo u ovakvim posebnim vremenima kada je teško i kakvih je bilo uvijek. Ovo su neka naša vremena. Govorimo o solidarnosti, koja je splitska - drugačija. Split je po tome poseban. Split to čini na neki drugačiji način. Okupiti 28 partnera, moćnih organizacija i društava koji su s nama od početka u ovom projektu je nešto što nas posebno nadahnjuje. To je nama u MoST-u velika satisfakcija. Učinilo se puno različitih mostova. Sve ove organizacije niz godina rade na solidarnosti i trude se činiti ovaj grad boljim mjestom za življenje. Split je u tom smislu prestižan. Posebno nam je drago da ovo radimo ususret Sudamji želeći pokazati koliko ovaj grad ima senzibiliteta za one koji su najpotrebitiji. Ovo je jedna velika cigla u zidu kojom želimo učiniti Split gradom solidarnosti“, kazala je predsjednica Udruge MoST, Đordana Barbarić. 
 
Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je svima čestitao na velikoj i plemenitoj inicijativi. „Vidjeli smo da se veliki dio grada odazvao. Mislim da ima i viška, ali na žalost vrlo brzo neće biti viška. Ne smijemo zaboraviti da je socijalna samoposluga nešto što treba stalno pomagati, puniti i živjeti s tim. Svima nama pak želim da što prije zatvorimo samoposlugu, odnosno da ne bude potrebe za njom i tada ćemo zasigurno biti najsretniji i da ovaj prostor pretvorimo u dječji vrtić. Na žalost vremena su takva da svi trebamo pokazati solidarnost i dok je tako trebamo svi biti zajedno“, kazao je gradonačelnik Baldasar.
 
Samoposluga je osmišljena kao projekt suradnje, partnerstva i dobročinstva, a skrbit će za maksimalno 400 najugroženijih pojedinaca i obitelji sa područja grada i okolice. Lista korisnika je utvrđena uz suradnju s Centrom za socijalnu skrb, partnerskim organizacijama te temeljem dugogodišnjeg rada na terenu aktivista MoST-a. Specifičnost samoposluge je da će korisnici sami moći izabrati što im u određenom trenutku najviše treba, a broj potrepština koje će moći uzeti će ovisiti o broju članova kućanstava. Naime, osim prehrambenih proizvoda u samoposluzi se nalaze još četiri kategorije proizvoda: higijenski proizvodi, kućne potrepštine, proizvodi za bebe i školski pribor. Samoposluga će biti otvorena prvog radnog tjedna u mjesecu, dok će se ostalih dana vršiti aktivnosti na prikupljanju proizvoda i potrepština. Otvaranju samoposluge su uz brojne partnere i donatore te volontere prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, savjetnica gradonačelnika za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Nina Miličević te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Tanja Vukman.
 

Nives Matijević

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Srijeda, 12/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1807 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević