Get Adobe Flash player
Što Plenkovića uopće interesira?

Što Plenkovića uopće interesira?

Banalno, nespretno i glupo laganje javnosti predsjednika Vlade i...

Martinje u Draganovom klubu

Martinje u Draganovom klubu

Svi premijeri, predsjednici, vlade i vlasti su ga...

Što se kuha u susjedstvu?

Što se kuha u susjedstvu?

U Hrvatskoj nema plana, nema strategije, niti imamo jedinstvo nacije u...

Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

Izrežirana predstava od koje hrvatski građani ne će biti obeštećeni...

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

Budući Hrvatska nema registar stanovništva, pod pritiskom EU-a o...

 • Što Plenkovića uopće interesira?

  Što Plenkovića uopće interesira?

  srijeda, 23. rujna 2020. 18:08
 • Martinje u Draganovom klubu

  Martinje u Draganovom klubu

  srijeda, 23. rujna 2020. 18:02
 • Što se kuha u susjedstvu?

  Što se kuha u susjedstvu?

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:43
 • Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

  Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:40
 • Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

  Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:30

Zlatan Mijo Jelić provodio je hrvatsku politiku u interesu hrvatskoga naroda

 
 
Digla se  bošnjačka „kuka i motika“, propinju se na „zadnje noge“ bošnjački političari, bez obzira na stranačku pripadnost, zbog odlikovanja gardijskih brigada i postrojbe Specijalne policije HVO-a u povodu dvadeset pete godišnjice vojno-redarstvene akcije „Oluja“. Jer, kako je rečeno, tim odlikovanjima konačno se i u Republici Hrvatskoj, u povijesni kontekst stavljaju i postrojbe HVO-a, tamo gdje im je i mjesto, kada je u pitanju obrana i oslobađanje Republike Hrvatske od okupacije više od trećine Hrvatske od strane paravojnih srpskih snaga i tzv. JNA. No, ne treba zaboraviti da se u okviru ove i prethodnih akcija HV-a i HVO-a deblokirani opkoljeni Bihać i njegovo šire područje od srpskih snaga, gdje je  u najvećem broju, vojnicima i bošnjačkim civilima, prijetila nova tragedija, nova Srebrenica.
https://www.glas-koncila.hr/wp-content/uploads/2017/12/00415372_w.jpg
Zlatan Mijo Jelić
 
Istina, ne označava se problemom odlikovanja određenih postrojbi HVO-a (mada i taj jed u njima tinja), problem je, naime, tek general Zlatan Mijo Jelić koji je u svojstvu zapovjednika Postrojbe Specijalne postrojbe vojne policije HVO-a  od predsjednika Hrvatske primio odličje. Gledajući i čitajući bošnjačke medije, prateći društvene mreže… i kada vidite tko se sve „propinje na zadnje noge“, koji su to likovi, dvolični ljudi, lažovi, prljavi igrači, još prljaviji političari…, jednostavno „glava boli“ i navire pitanje – gdje to i s kim to živimo? A onda sam od sebe stiže i odgovor – Živimo u svojoj Bosni (i Hercegovini, naravno), za koju smo se borili, krv prolijevali, ginuli…, koju neizmjerno volimo…, tako je bilo, tako je sada i tako će biti i ubuduće. I „neka pati komu smeta“!
 
Javi se, recimo, antifašist (?) Nermin Nikšić, lider SDP-a i grmi li, grmi, na predsjednika Milanovića („izdao je on SDP“) zbog dodjele odlikovanja generalu HVO-a, Zlatanu Miji Jeliću. Kaže vrli SDP-ovac kako je tom gestom „Milanović pljusnuo šamar Bosni i Hercegovini“, te da ta gesta predstavlja „uvrjedu ideji antifašizma (kojeg antifašizma, moj Nikšiću op.a.), pravdi i jednakosti svih građana neovisno o njihovoj etničkoj pripadnosti…“ I to, uz ostalo, govori borac za ravnopravnost naroda u BiH, Nermin Nikšić bivši predsjednik Federacije BiH kada je odigrao presudnu ulogu u „otimanju“ Hrvatima izborima stečena prava na prava na dio vlasti u Federaciji u vrijeme „lopovske“ tzv.  „Platforme“.
 
Nu, da bi čitatelji shvatili zašto ovdje spominjemo lika, „antifašistu“ Nermina Nikšića, podsjetit ćemo da je u vrijeme rata bio pomoćnik komandantima  za moral 7. i 43 brigade Armije  BiH. Ne treba zaboraviti da se uz riječi pomoćnik zapovjednika za moral, dodaje i prefiks „moralist“. Kako to lijepo zvuči?. A baš nikada od „moralista i antifašista“ nismo čuli, pročitali…, da je bilo kada, bilo gdje i bilo što  rekao o strašnim zločinima njegove Armije BiH u njegovom rodnom Konjicu. Recimo, mogao je bar nešto reći o logoru za Hrvate i Srbe u Musali, o nasilnom uzimanju krvi od zarobljenika i zatočenika (Hrvata i Srba…) E moj Nikšiću, zamjeniče zapovjednika brigada za moral… E moj moralisto!!! Veliki moralist Željko Komšić naglašava kako je Milanovićev potez (dodjela odlikovanja op.a.) „sa stanovišta morala povlačenje potpuno pogrješnog poteza“, te da je (Milanović op.a.) takvim potezom „razočarao i uvrijedio brojne građane Bosne i hercegovine“. Vrijedi li, poslije svega što je u proteklim godinama „nadrobio“, Komšićeve  kojekakve, pa i ove, opservacije, njegova mišljenja i stajališta uopće komentirati? Možemo jedino podsjetiti na staru narodnu poslovicu: Tko o čemu – kurva o (moralu) poštenju. Da ne zaboravim, jedan mi je prijatelj, kada sam mu rekao što ću pisati, dobronamjerno i ozbiljno zabrinut rekao: „Nemoj spominjati Komšića, srušit će nam Pelješki most“!
 
Što reći za bošnjačkog (prvog, drugi je Željko Komšić op.a.) člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefika Džaferovića, koji kaže kako bi (je) „odlikovanje Mije Jelića bilo ponižavanje Bosne i Hercegovine. Međutim, neki već odavno govore kako je upravo njegov izbor za člana Predsjedništva poniženje za BiH, ili je bolje reći, za bošnjački narod. Ne ćemo, u ovom kontekstu, citirati donedavnog ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, Fahrudina Radončića što je rekao o Šefiku Džaferoviću. No, upitat ćemo bošnjačkog političkog poglavara tko i zašto Hrvatima „napuni“ KPD (kazneno popravni dom) i Muzičku školu u Zenici? Tko ih je, i zašto, u tim logorima, ponižavao, tukao, zlostavljao…? Tko progna Srbe, tko progna više od 15 tisuća Hrvata iz Zenice? Tko i zašto? Tko useli u njihove stanove, tko im opljačka kuće, tko ih sruši, zapali…? Jesu li, možda u te stanove useljavali i generali Armije BiH? Pa poštovani (?) članu Predsjedništva BiH, vi bi to trebali i morali znati. Vi ste, naime, u Zenici i na širem području, bili „Bog i batina“. Bili ste načelnik u Centru službe državne bezbjednosti, bili ste sekretar zloglasne Agencije za informiranje i dokumentaciju (AID). Što bi, što se događalo u Zenici za vrijeme rata? Nikada ni riječi od vas nismo o tomu čuli ili pročitali. Kakvi su to strašni zločini činjeni i ne samo u Zenici, nego i u Lašvi, Kaknju, Zavidovićima, u Vozuči, na Ozrenu gdje ste bili u čestitarskom pohodu s Alijom Izetbegovićem, u posjetu koljačima, pripadnicima postrojbe El mudžahid iz 7. muslimanske brigade iz sastava 3. korpusa Armije BiH. A tamo je bilo, tvrdi se (i dokumentira) strašnih zločina…, plaćala se odsječena srpska glava, istina manje od kalašnjikova. Jer, lakše je bilo doći do srpske glave nego do kalašnjikova… I mogli bi nabrajati u nedogled… A vi sada govorite o odlikovanju koja će zaslužnim uručiti predsjednik Republike Hrvatske, predsjednik države članice Europske unije, NATO-a. Znamo da vam je, i ne samo vama,  HVO kost u grlu. Pazite se, nemojte se udaviti i nemojte zaboraviti na Referendum održan 29. veljače i 1. ožujka 1992. godine o samostalnosti države Bosne i Hercegovine. Srbi su Referendum bojkotirali, Hrvati izišli u većem postotku od Muslimana i u postotku dali veći broj glasova ZA. Nemojte zaboraviti selo Ravno („To nije naš rat“), Prolog, „Lipanjske zore“, na zauzimanje vojarni JNA… Nemojte zaboraviti na oslobođeni Kupres, Jajce, Mrkonjić Grad… a  ni susret vašeg generala Atifa Dudakovića i našeg Marijana Marekovića u području Okruga Bihać. Nemojte zaboraviti, a čini mi se da jeste, riječi generala Armije BiH Dudakovića koji uz salutiranje kaže: „Dobro nam došli generale, dugo smo vas čekali“. Koga su čekali? Zašto su čekali?
 
Ovu ćemo priču završiti „usijanom glavom“ Safetom Oručevićem komu je, tako se moglo čuti i pročitati, svojevremeno Alija Izetbegović u amanet ostavio Mostar. Na njegovu žalost taj dar nikako i da preuzme. I nikada ga i neće preuzeti. Oručević je direktor Centra za mir i multietničku suradnju. Možeš misliti…? Koja faca, koja funkcija. Jedan mi Vitežanin reče: „Pazi se, možda ga na tu funkciju postavi UN, faca je on“. Kaže „Oručević silni“ kako Milanović pokazuje da je „nedorastao političar…“ A kad to Safet kaže…? Kaže da je isti kao Mijo Jelić a „znamo da je Jelić provodio politiku Ante Pavelića“. Aferim „glavati gospodine“. Kažu da je Safet vrlo dobar u skokovima sa starog mosta u Mostaru? Na noge? Dobro bi bilo, za njegovo mentalno zdravlje, radi „usijane glave“, bar poneki skok i  na glavu!
 

Zvonimir Čilić, https://www.vitez.info/mrznja-uvrede-i-lazi-bosnjackih-moralista-i-antifasista/

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Srijeda, 30/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1672 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević