Get Adobe Flash player
Zapisi iz doba Corone - Svjetski koronski rat

Zapisi iz doba Corone - Svjetski koronski rat

Nije Putin slučajno vratio Boga u ustav. Ne, ne. Bila je to priprema za...

Tko treba vladati Hrvatskom?

Tko treba vladati Hrvatskom?

Ova vremena zaslužuju katolički odgovor     Kroz...

Boji se savjeta za gospodarstvo

Boji se savjeta za gospodarstvo

Plenkovićeva demagogija o reprezentativnoj...

Nikakve koristi od gradonačelnikova

Nikakve koristi od gradonačelnikova "delanja"

Mnogi su se rodili u Petrovoj bolnici iz koje sad bježe rodilje i porađaju...

Je li sada jasno tko je Plenković?

Je li sada jasno tko je Plenković?

Nije on kriv za potres i zarazu, ali je kriv za mnoge druge...

 • Zapisi iz doba Corone - Svjetski koronski rat

  Zapisi iz doba Corone - Svjetski koronski rat

  četvrtak, 02. travnja 2020. 15:00
 • Tko treba vladati Hrvatskom?

  Tko treba vladati Hrvatskom?

  ponedjeljak, 30. ožujka 2020. 21:29
 • Boji se savjeta za gospodarstvo

  Boji se savjeta za gospodarstvo

  četvrtak, 02. travnja 2020. 14:54
 • Nikakve koristi od gradonačelnikova

  Nikakve koristi od gradonačelnikova "delanja"

  srijeda, 01. travnja 2020. 09:36
 • Je li sada jasno tko je Plenković?

  Je li sada jasno tko je Plenković?

  srijeda, 01. travnja 2020. 09:31

Nema zajedničkog dana neovisnosti beha zajednice

 
 
Bosna i Hercegovina sve više sliči rimskim arenama, u vrijeme raspadanja Rimskoga Carstva kada je car, kako bi smirio narod, izrekao čuvenu izreku, za koju je mislio da može spasiti carstvo i njegov carski položaj, "kruha i igara". Svjetska zajednica, napose onaj njen materijalno bogati europski dio, na isti taj način ušla je u beha problem. Više od četvrt stoljeća materijalno bogata i samorasprodana Stara Dama ubacuje mrvice kruha sa svojih zlatnih stolova u bosanskohercegovačku arenu, u kojoj se na smrt igraju, mrze, i udaljuju, u slučajevima hrvatskih povratnika i ubijaju od strane Bošnjaka.
https://s7d2.scene7.com/is/image/TWCNews/Bosnia_Pride_80397?hei=300
Malo je pozitivnih pomaka od tada do danas kada su u pitanju prava i slobode kršćana. U nekim dijelovima svijeta, u islamskim zemljama, danas je položaj kršćana čak i teži negoli u periodu rimskih arena i katakombi. Sve se to odvija u vremenu izvikanih europskih, diskriminatorskih, prava i sloboda, koja važe samo za islamske migrante, kao i u Bosni i Hercegovini za muslimane Bošnjake. S tim pravom koje je Europska unija, pod vodstvom nedodirljivog suvremenog europskog žandara njemačkom kancelarkom Merkel, dala muslimanima Bošnjacima a uzela Hrvatima katolicima, Bosna i Hercegovina ne da samo islamski zeleni, već u nekim dijelovima i gradovima, vehabijskim entitetima sve više sliči rimskim arenama i katakombama. Svatko u toj nacionalnoj i vjerskoj zajednici triju naroda i vjera ima veća prava i slobode od suvereni i konstitutivnih Hrvata katolika. I ne samo prava i slobode već i svoj teritorijalni entitet kakav imaju vehabije, mudžahedini, i sve više pridošli Arapi, Turci Iranci, Kuvajćani, i svi drugi širitelji islama po Europi i čuvari Islamske revolucije.
 
U ozračju nepodnošljive nepravde suvremenih Rimljana prema kršćanima katolicima, u vremenu snažne i rušilačke globalne kršćanofobije, na svom, ali i na okupiranom, dijelu Bosne i Hercegovine, današnji potomci Osmanlija, obilježili su, i svoj dio, Dan neovisnosti beha entiteta. Cijeli dan hodale su bošnjačke delegacije od mjesta do mjesta u gradovima ili pokrajinama, i uz vjerske obrede, oduzimajući i ne priznajući nikakav znak sekularnosti Bosne i Hercegovine, polagali vijence i cvijeće i na grobove ratnih zločinaca, pa čak i na grob ratnog zločinca Alije Izetbegovića, ubojice fojničkih fratara, bugojanskih, travničkih, maljinskih… Hrvata. Na grob  tvorca konclogora u Gluhoj Bukovici za zatočene, mučene i silovane Hrvate, svećenike i časne sestre.
 
Čiste nacionalno vjerske muslimansko-bošnjačke delegacije naravno da su obilazili samo svoje, prolazeći kraj grobova hrvatskih žrtava, pa čak i pokraj grobova poubijane hrvatske djece u Vitezu, Ćifluku, Maljinama, Novom Travniku... I što je sad u tom, od Muslimana proglašenom Danu neovisnosti beha zajednice, poveznica nacionalnih i vjerskih razlika, koje bi ih povezale u zajedništvo barem na taj dan. Ništa, jer do nekog državničkog zajedništva u prvom redu nije stalo Bošnjacima. Nema zajedničkog dana neovisnosti beha zajednice, niti će ga ikada biti, prijetnjama kakve su se čule od dvojice bošnjačkih članova Predsjedništva, Komšića i Džaferovića, na grobu ratnog zločinca Alije Izetbegovića kad su rekli: „Državni praznik mora biti poštovan u svakom dijelu njene teritorije". Takve prijetnje bošnjačkih članova beha Predsjedništva, vojnika i obavještajca, negacija je beha nacionalne i vjerske šarolikosti, a time i negacija neovisnosti i slobode nebošnjaka u bosanskohercegovačkom entitetu, kojem je neovisnost dokinuta u Daytonu samovoljom Holbrookea, i predata u ovisnost salveta političaru Ashdownu, najvećem lažljivcu s kraja dvadesetog stoljeća.
 
Svi visoki predstavnici koje je Dayton osmislio i kao šerife poslao u Bosnu i Hercegovinu, dokidali su i nepriznavali beha neovisnost, čime su od nje napravili svjetsko ruglo kojemu se u skrovitosti smiju i ismijavaju. No najglasnije joj se smiju na 1. ožujak kad vide bošnjačke delegacije kako obilježavaju ono čega nema, jer je zemlja ovisna  o njihovom dnevnom điru, o raspoloženju na koju nogu su izjutra ustali. I dok su toga dana bošnjačke delegacije hodale Bosnom, a puno manje Hercegovinom i Republikom srpskom nikako, i svojim govorima nudile narodu igara, ali ne i kruha, oko dana neovisnosti, kojeg ni sâm narod ne priznaje, iz pozadine im se smijali Visoki šerifi, spremni svakog momenta da uporabe šerifske, bonnske ovlasti, kao i okupacijom Hrvatske banke, i kažu, samo smo mi u Bosni i Hercegovini neovisni, a svi vi ste ovisni o nama.
 
Prvi bošnjački član u, gotovo etnički čistom muslimansko-bošnjačkom beha Predsjedništvu, na bošnjačkim grobljima koje je obilazio i klanjao se svojim vojnim drugovima koji su prognali više od 300 tisuća Hrvata, i etnički očistili prostore kroz koje su prošli uzvicima „Alah u ekber“, okupljenima čiji su izlazak plaćali i po sto maraka, kaže: “Živite u državi koja je nezavisna, suverena, koju priznaju u cijelom svijetu kao takvog i osporavate jedan temeljni praznik. BiH je takva. Vrlo često zemlja apsurda i racionalnosti, ne logičnosti“. Dijelom je priznaje svijet, ali je ne priznaju njeni narodi, i priznanje svijeta je uzaludno ako je narodi ne priznaju. Zar nije velika laž kada kaže da je Bosna i Hercegovina nezavisna. Nema danas u svijetu ni jedne zemlje koja je toliko ovisna o volji stranog pojedinca kao što je to Bosna i Hercegovina, pa čak i onaj dio, ili najviše onaj dio, na kojem se obilježava dan neovisnosti. Bez obzira što to govori Komšić, suvremeni Juda, vojnik muslimanske armije koji i u miru juriša na hrvatski narod kao što je u ratu pucao po njemu, da je Bosna i Herecgovina suverena, velika je laž koja se ne bi smijela, ako mu je do tog dana, izgovarati barem na taj dan kojeg navodno slavi.
 
Budući da je u suverenoj zemlji suveren narod, kako onda da Komšić, Džaferović, Izetbegović, i sva ta silna bratija koja 1. ožujka ratnohuškački tutnji zemljom, ne priznaju suverenost i konstitutivnost hrvatskog naroda. Hrvatski narod bi desuverenizirali i dekonstitutivnizirali, odnosno građanizirali, kako bi svoj bošnjački narod što više turcizirali, iranizirali, i time ostvarili svoj ratn cilj Velika Džamahirija na toj europskoj periferiji. I bošnjačko obilježavanje dana neovisnosti kojeg ni sami ne priznaju, budući da u ratu nisu ostvarili cilj, samo je nastavak ratnog hoda ka tom cilju.  Stoga je 1. ožujak samo bošnjački dan neovisnosti, ne današnje Bosne i Hercegovine jer je ni oni ne priznaju, već one za koju su se borili i bore, čista muslimansko-bošnjačka Bosna i Hercegovina, kao što su čiste i delegacije koje na taj dan hodaju zemljom. U današnjoj Bosni i Hercegovini postoji samo jedan zajednički dan svih naroda, a to je dan ovisnosti od volje visokih predstavnika. I to bi trebao biti dan kada je prvi visoki predstavnik ušao u Bosnu i Hercegovinu i proglasio se apsolutnim vladarom zemlje i narodâ, a nikakav prvi ožujak.
 

Vinko Đotlo

Anketa

Čega se više bojite?

Srijeda, 08/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1238 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević