Get Adobe Flash player
Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Sljedeće godine neka Tomislav Ivić štafetnu palicu preda...

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Definicija jednog nacionalnog identiteta negativnim naglašavanjem,...

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Pupovčeve velikosrpske Novosti šire najgori govor mržnje protiv...

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

Pupovče, spusti se u Šaranovu Jamu i pobroji virtualne...

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Partizani su se borili za obnovu Jugoslavije, a ne za slobodnu...

 • Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:53
 • Što danas Hrvate sjedinjuje?

  Što danas Hrvate sjedinjuje?

  srijeda, 19. lipnja 2019. 08:04
 • Faktograf je poticatelj govora mržnje

  Faktograf je poticatelj govora mržnje

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:21
 • I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:50
 • Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:13

Crkva Svete Marije u Jajcu je Notre-Dame beha Hrvata katolika

 
 
Koliko su Bošnjaci neprijateljski usmjereni protiv Hrvata najbolje kazuju mete koje izabiru i svom žestinom udaraju na njih. Sve od onog Alijinog usklika u Bugojnu da crkvena „zvona zvone za hajvan“ Muslimani, a zatim Bošnjaci, biraju najranjivije i najsvetije hrvatske mete, djecu i  crkve. U  bošnjačkom nizu agresija  na hrvatski identitet je crkva Svete Marije u Jajcu.
https://jajce-online.com/wp-content/uploads/2018/11/Goticka_crkva.jpg
Zbog povijesnog značenja Jajca, grada hrvatskih kraljeva, Tomaševića, Kotromanića, i crkve Svete Marije u kojoj su krunjeni za kraljeve bosansko hrvatskog kraljevstva, muslimani Bošnjaci, kojima je "Turska mati", na osmanlijski su se način usmjerili na taj grad da u njemu izbrišu svaki ostali i preživjeli znak hrvatstva i katoličanstva. Nakon što su dobro izmanipulirali s hrvatskom djecom, i usmjerili ih same protiv sebe, svojih roditelja i svog nacionalnog i vjerskog identiteta, pobjednički su jurnuli na crkvu Svete Marije u Jajcu.
 
Po brutalnostima agresije izravnavaju se sa genocidno konfesiocidnim Osmanlijama. Onako isto brutalno kao i njihova "mati Turska" kada je zločinom genocida i konfesiocida pokorila hrvatski kraljevski grad Jajce, i njegovu crkvu Svete Marije pretvorili u džamiju, što je i slučaj sa devedeset i pet posto svih katoličkih crkava u tada, dijelom i sada, okupiranoj Bosni i Hercegovini, današnji Bošnjaci, bolesni nostalgičari za Turskom i turskim vremenom, upali su u jajačku crkvu "Svete Sofije". Nekažnjeni povijesni turski zločini genocida i konfesiocida, počinjeni nad svim okupiranim narodima i njihovim vjerskim kršćanskim bogomoljama, napose brutalan u Bosni i Hercegovini, vjetar je u leđa beha muslimanima za nastavak tih istih zločina koje nije dovršila njihova  „mati Turska“.
 
Crkva Svete Marije koju su Turci pretvorili u džamiju u XVI. stoljeću, a koju su katolici  progonom turskih zlikovaca opet vratili u crkvu, meta je suvremenih beha isilovaca, jednako iz mržnje prema svemu katoličkom, i mržnje prema njenoj povijesnoj ulogi krunidbe hrvatskih kraljeva. Nastojeći da je opet pretvore u džamiju pokušavaju izbrisati i hrvatsko kraljevski identitet Bosne i Hercegovine. Nije im dovoljno samo to što ne priznaju kraljevsko hrvatsku prošlost Bosne i Hercegovine, već agresiraju na svaki očuvani trag tog slavnog hrvatskog i katoličkog beha perioda, iz trinaeststoljetne hrvatske povijesti u toj zemlji.
 
Muslimanska agresija na crkve u Bosni i Hercegovini slika je isilovaca koji su srušili, i ruše, sve kršćanske bogomolje i simbole po osvojenim gradovima Bliskog istoka. Tu u toj kolijevci kršćanstva isilovci su iščupali svaki korijen, i poubijali sve kršćane koji su, kao i u Bosni i Hercegovini  tijekom krvožednog turskog danka u krvi, poubijani ili nasilno islamizirani. Po muslimanskom nasilnom upadu u crkvu, danas, na šutnju Svjetske zajednice, u Jajcu a sutra u svim drugim beha gradovima, vidi se da su to ostaci turski, i najslikovitiji spomenici osmanlijskog tragično rušilačko, konfesiocidno genocidnog okupacijskog vremena Bosne i Hercegovine. Po nasilničkom ponašanju prepoznaju se kao najvjerniji otomanski vojnici, koji nikada nisu prežalili to vrijeme, i prihvatili Bosnu i Hercegovinu  u njenim razlikama kao svoju domovinu.
 
I umjesto da se Bošnjaci ispričaju i osude turski zločin genocida i konfesiocida, te sve džamije izgrađene na temeljima crkava vrate onima koji su ih gradili i čije su, katolicima, oni čine isti zločin kao što su ga počinili Turci. A bez bošnjačkog distanciranja od Turske i njene krvave prošlosti u Bosni i Hercegovini, i osude turskih zločina u vrijeme okupacije zemlje, ne da nema pomirbe među beha kršćanima i muslimanima, već nema ni Bosne i Hercegovine, bez obzira koliko se Bošnjaci oslanjali, bilo na islamski terorizam, kojeg gotovo nikad ne osuđuju, ili na Sultan Erdogana. U Jajcu Bošnjaci vode vrlo prljav, no u isto vrijeme i jednako tako brutalan rat protiv Hrvata katolika. Počeli su sa manipuliranjem hrvatske djece, i uspjeli od neki njih učiniti askerima, ratnicima protiv samih sebe, protiv svojih roditelja i protiv svoje budućnosti. Bošnjačko manipuliranje sa hrvatskom djecom, kojima su plaćali da izađu na ulice i protestiraju protiv svojih škola, a time i protiv svojih roditelja koji su se borili za tu jednakost i ravnopravnost Hrvata sa druga dva beha naroda, ima u sebi elemenata janjičarenja djece iz turskog vremena.
 
Uspjevši u tome crnom naumu, denacionaliziranja i dekristijaniziranja hrvatsko katoličke djece, djecu koju se odmetne od škole najlakše je navesti na sve negativnosti pa čak i na terorizam, što potvrđuju i primjeri u muslimanskom svijetu gdje djecu koriste kao ratno oružje, Bošnjaci na čelu svog imama u Jajcu upadaju u crkvu Svete Marije. Priznaju Bošnjaci da je to bila crkva, ali ne priznaju da je to i danas. I to ih prikazuje još većim i brutalnijim okupatorima i od samih Turaka. Jer priznati da je to bila crkva, a sada je ne dati njenim graditeljima i vjernicima, bošnjačka je demonstracija moći, i vladavine nad okupiranim hrvatskim narodom. Pokazatelj je to i nepravde svjetske zajednice koja svojom šutnjom sudjeluje u nasilničkom pretvaranju crkava u džamije po Bosni i Hercegovini. Dakle oni priznaju turski zločin rušenja crkava u Bosni i Hercegovini i gradnje džamija na njihovim temeljima.
 
Crkva Svete Marije u Jajcu, je Notre Dam beha Hrvata katolika. I nije slučajno sinkroniziran muslimanski upad u crkvu Svete Marije u Jajcu, i paljenje Notre Dam u Parizu od strane „nepoznatih" palitelja. Bošnjački hod turskim putem konfesiocida glavna je barijera pomirbe zaraćenih nacionalni i vjerski beha strana. Bosna i Hercegovina je nemoguća u bilo kakvoj kombinaciji na turskim ostavštinama, napose ne na ostavštini genocida i konfesiocida. Kršćani u Bosni i Hercegovini  to znaju i protiv toga se bore, i borit će se, no tu strašnu tursku prošlost, i bošnjačku sadašnjost koja joj je nastavak, mora priznati i osuditi  i Svjetska zajednica, kao jamac mira, slobode, jednakosti, ravnopravnosti, i ne ponavljanja bilo kojeg genocida i konfesiocida u toj zemlji. I nigdje u svijetu.
 
I stoga, kako god se svijet zgraža i osuđuje paljenje Notre Dame u Parizu, tako isto bi trebao osuditi i bošnjačku okupaciju crkve Svete Marije u Jajcu. Bošnjačka nasilnička okupacija crkve hrvatskih kraljeva u Jajcu pokazatelj je obespravljenosti i pokorenosti hrvatskog naroda u toj tronacionalnoj i trokonfesionalnoj zajednici. Budući da takav agresorski potez Bošnjaci ne mogu nikada povući u Republici Srpskoj, onda je to dovoljan razlog stvaranja hrvatskog  entiteta, kao jedinog  jamca jednakosti i ravnopravnosti, mira i sigurnosti, Hrvata u svom nacionalnom i vjerskom identitetu.
 

Vinko Đotlo

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Za koga ćete glasati na predsjedničkim izborima?

Četvrtak, 27/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1429 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević