Get Adobe Flash player
Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Plakati nad Uljanikom je isto kao kada je Neron zapalio Rim, pa optužio...

Jugostatistika demantira srpske laži

Jugostatistika demantira srpske laži

Jugoslavija u Drugom svjetskom ratu izgubila 597.323 osobe, od čega...

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

Broj Srba po popisu stanovništva iz 1948. veći za gotovo 700 tisuća...

Etnobiznismen koji mrzi!

Etnobiznismen koji mrzi!

Kada će srpsku manjinu predstavljati oni koji ne mrze...

Diplomatska laž Mate Granića

Diplomatska laž Mate Granića

Sad mi je jasno kako se krivotvori...

 • Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

  Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

  utorak, 14. svibnja 2019. 09:38
 • Jugostatistika demantira srpske laži

  Jugostatistika demantira srpske laži

  utorak, 14. svibnja 2019. 18:07
 • Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

  Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

  utorak, 14. svibnja 2019. 17:54
 • Etnobiznismen koji mrzi!

  Etnobiznismen koji mrzi!

  utorak, 14. svibnja 2019. 17:41
 • Diplomatska laž Mate Granića

  Diplomatska laž Mate Granića

  četvrtak, 16. svibnja 2019. 08:38

Svijet se zgrozio pred viđenom brutalnošću i hladnoći zločinaca u saudijskom konzulatu

 
 
Svaki, ili gotovo svaki svjetski odnosi između demokratskog i islamskog svijeta, glede življenja i vrjednovanja  slobode govora,  ljudskih i vjerskih prava, najvidljivije je u mraku beha sadašnjosti, neodrživosti i podijeljenosti, čije je rješenje jedino u troentitetiziranju dvodjelno nepravedno podijeljene Bosne i Hercegovine. Na bilo kojem dijeliću Kugle zemaljske na kojem se, bilo planirano ili slučajno testira odnos zapadne demokracije i diktature islama, pokazatelj je bosanskohercegovačkog prokletstva u kojem se sudaraju svjetovi, kulture, civilizacije, vjere, vjerski islamski radikalizam i zapadna demokracija, svjetski interesi islama i pravoslavlja. Sve to Bosnu i Hercegovinu čini dubokim i nepresušnim izvorom sukoba, ratova, nemira i nestabilnosti koje joj prijete trajnim nestankom kao entiteta, danas triju nacija, vjera i kultura. Nema europskog, vjerojatno i svjetskog dijela tako zamršenog, tako nesigurnog i s toliko mržnje ispunjenog kao što je taj bosanskohercegovački, kojeg je do točke ponovnog sukoba zagrijala nepravda osmišljena u američkoj vojnoj bazi Dayton.
https://fm.cnbc.com/applications/cnbc.com/resources/img/editorial/2018/10/10/105499386-1539201294870rtx6eb1r.530x298.jpg?v=1539201387
Zbog toga nikako da zemlja krene u neke mirne tijekove, u kojima bi se započela graditi stabilnija i sigurnija budućnost za sve njene nacionalne i vjerske identitete. Iluzorno je stoga i očekivati bilo kakav pomak u pozitivnom joj smjeru kada akteri, napose bošnjački, koji su je osvojili ili misle da su je pokorili i okupirali, čine sve da je vrate u prošlost turskog danka u krvi, u vrijeme prisilne islamizacije i rušenja crkava na kojima se kasnije gradile, i izgradile danas postojeće, džamije. Da je današnji Bošnjaci, a jučerašnji Muslimani, žele pod svaku cijenu vratiti u tu prošlost turskog konfesiocida nad njenim autohtonim katoličkim narodom ne pokazuje samo Alijino ostavljanje zemlje u amanet najvećem i najbrutalnijem današnjem diktatoru turskom predsjedniku Erdoğanu, već i muslimansko-bošnjački odnos prema slobodi govora, ljudskih i vjerskih prava, demokraciji, suživotu u bogatstvu razlika.
 
Naime, 2. listopada 2018. u saudijskom konzulatu u Turskoj na najbrutalniji mogući način, onakav kako to rade i likvidiraju protivnike, napose kršćane, isilovci, masakriran je novinar te zemlje Jammal Khashoggi, protivnik diktature koja njome vlada. Svijet se zgrozio pred viđenom brutalnošću i hladnoći zločinaca, likividiranja političkih protivnika. Cijela svjetska javnost osudila je i osuđuje taj zločin, koji je ravan jedino zločinima isilovaca koji ih čine nad kršćanima Bliskog istoka. Osudio i osuđuje ga cijeli slobodni i demokratski svijet, no ne i bivši poglavar IZ BiH Mustafa Cerić. Zastrašujuće! Bivši poglavar beha Muslimana otvoreno je stao na saudijsku stranu koja je priznala taj stravični zločin. I nije teško zamisliti na čiju se stranu stavljaju i bošnjačko-muslimanski političari kada se jedan vjerski vođa svrstava na stranu zločinaca i time staje uz teroriste.
 
Postavlja se, naime, pitanje, uz svu dobronamjernost kako se nikako ne bi uvrijedili svi beha Muslimani, čemu ih je učio, a i danas iz sjene uči Mustafa Cerić. Ne smije se ni zamisliti, mada bi se iz njegova političkog ponašanja moglo i zaključiti, da ih je učio i uči teroru, mržnji, zločinu. Zasigurno, u tom nauku ga ne slijede svi beha muslimani, pa i neki u svijetu poput ubijenog novinara. Ima li mjesta u njegovu vjerskom učenju, a ovim pristajanjem uz brutalne zločince i življenju islama, i malo mjesta za mir, toleranciju, snošljivost, dijalog, i suživot u Bosni i Hercegovini? Teško, zapravo sigurno da nema. A ako Mustafa Cerić danas stoji i opravdava ovako brutalna ubojstva neistomišljenika, a stoji jer je sam to napisao i pisanjem zločin opravdavao, kakva je onda njegova odgovornost i suodgovornost za strašne muslimanske ratne i poratne nad povratnicima zločine nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Je li on bio i kreator, planer, pa možda i izvršitelj nekih zločina, koje i dan danas vješto skriva bošnjačka strana, zahvaljujući financijama koje dobiva upravo od Saudijskog režima?
 
Čovjek koji opravdava tako brutalan zločin, a kojeg cijeli svijet osuđuje, znači spreman je da tako nešto i sam učini. Cerićevo opravdavanje saudijskog terorističkog zločina nad novinarom nije samo njegova zahvala Saudijcima za izgrađene džamije u BiH, već nažalost i širenje tog radikalnog islama među beha muslimanima. Cerić bi svjetskoj, napose onoj nemuslimanskoj strani u BiH, u prvom redu hrvatskoj koja je na neki način ista žrtva tog radikalnog islama  kao i ubijeni novinar, za što služe, šta se sve uči i propagira u džamijama i vjerskim muslimanskim objektima koje je izgradila Saudijska Arabija u daytonskoj Bosni i Hercegovini. Strah je i zamisliti da se u tim bogomoljama možda obučavaju isti oni teroristi  koji su zrakoplovom poslani u Tursku da ubiju i masakriraju kritičara saudijskog režima.
 
Stoga u nemuslimanskoj beha javnosti, onoj hrvatskoj kao prisilnom bošnjačkom federalnom partneru, se pita, je li Cerić podrškom zločincima poslao i poruku beha nemuslimanima da ih čeka ista sudbina kao i masakriranog novinara. Uz to, Cerić je potporom i opravdavanjem saudijsko terorističkog zločina nad novinarom, poslao jasnu poruku svjetskoj zajednici koja je isti taj teror osudila, da Bosna i Hercegovina nema budućnost ovakva kakva je skrpljena i sklepana kao svjetska sramota u Daytonu, te da je potreban neki novi „Berlinski kongres“ novog protektiranja i uređenja zemlje po formuli tri naroda tri entiteta. Tada se ne bi moglo dogoditi da Bošnjaci muslimani biraju dva svoja člana u beha Predsjedništvo, Srbi svoga, a Hrvatima to pravo oteto.
 

Vinko Đotlo

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Znate li da je A. Plenković, zajedno s M. Pupovcem, omogućio Dejanu Joviću da sigurno ulazi u Europski parlament?

Srijeda, 22/05/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1088 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević