Get Adobe Flash player
Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Kako su se 1997. mogle spojiti srpske stranke SDS i SDSS, kada je SDS...

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Pokrenuli su ga domaći i inozemni leftardi, serbokroatisti,...

Red laži, red apsurda

Red laži, red apsurda

Plenkoviću »Čega bi se pametan stidio, time se budala...

"Labrador" po drugi puta u Zagrebu

Večernji list i 24 sata objavljuju subverzivne...

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Ili nije svjestan, ili ne želi vidjeti kako srpska manjina provodi preko...

 • Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 10:20
 • Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 11:58
 • Red laži, red apsurda

  Red laži, red apsurda

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 18:00
 • "Labrador" po drugi puta u Zagrebu

  četvrtak, 19. studenoga 2020. 14:30
 • Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 17:55

Muhamed Šaćirbegović je 8. rujna 1995. u Ženevi to učinio na svoju ruku

 
 
Alija Izetbegović je bio lažov. Naime, u objavljenim izabranim djelima od deset knjiga u jednoj od njih Alija piše, parafraziram, „kako je na sjednici Predsjedništva broj taj i taj, datuma tog i tog, jednoglasnom odlukom svih članova Predsjedništva donesena odluka da se prizna Republika srpska u omjeru 51:49 posto BiH“, što nije točno. Naime, njegov osobni izaslanik i ministar vanjskih poslova, Muhamed Šaćirbegović, 8. rujna 1995. je u Ženevi to uradio i o tome se kasnije u Daytonu nije raspravljalo već je prihvaćeno kao pismeno i potpisano, odnosno, kao već ugovorena stvar. O tome su javno i na TV-u govorili u više navrata članovi Predsjedništva RBiH iz tog vremena: Stjepan Kljuić, Ivo Komšić, Mirko Pejanović, Miro Lazović i preminuli Nijaz Duraković, koji su istakli da se o toj odluci i Šaćirbegovićevom priznanju i potpisu u Ženevi, a na osnovi naredbe Izetbegovića, nikada na sastancima Predsjedništva nije diskutiralo. Prema tome, ova odluka Alije je ilegalna, a njegova odluka ili odluka nasljednika njegove politike da se ovaj falsifikat stavi u njegova sabrana djela, potpuni je falsifikat, a o čemu se netko od državnih tijela treba izjasniti. Ne smije za povijest ostati da Alija Izetbegović nema nikakve odgovornosti za tu odluku, a time ni za sve ono što će se kasnije dogoditi, već da je odgovorno čitavo tadašnje Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine.
http://vkbi.open.net.ba/Aktuelnosti/020703_files/alaga01.jpg
Alaga Dervišević
 
Osim toga, Alija Izetbegović se na daytonskom sastanku, gdje su donesene ili potvrđene već prije donesene odluke kao ova ilegalna iz Ženeve od rujna 1995. godine, lažno predstavljao kao predsjednik države BiH, iako je bio samo prvi među jednakima, koji je u tom svojstvu potpisao Daytonski sporazum.
 
Prema svemu iznesenom, Daytonski sporazum je nelegalan jer ga je potpisala nelegalna osoba u ime države BiH, koja po Ustavu RBiH to nije imala pravo - pa je to glavna osnova za proglašavanje Daytonskog sporazuma nelegalnim i protuustavnim, kao i stoga što niti druga dva naroda iz BiH, Hrvati i Srbi, nisu potpisnici istog, već navodno u njihovo ime, predsjednici drugih država i to u ime Republike Hrvatske, Franjo Tuđman, a u ime SRJ Jugoslavije (Srbije i Crne Gore), predsjednik Republike Srbije, Slobodan Milošević. 
 
Budući sadašnji Ustavni sud broji devet članova sa po dva predstavnika svakog naroda u BiH, i trojicu stranaca, te ukoliko međunarodna zajednica ne bude mogla donijeti odluku o ukidanju Daytona ili njegovu izmjenu u korist Republike BiH, to bi trebao učiniti sadašnji Ustavni sud, budući s bošnjačkim članovima čini većinu. Ili, ukoliko slučajno Milorad Dodik referendumom učini bilo što protiv daytonske BiH, ovaj Ustavni sud treba istovremeno donijeti odluku o antiustavnosti potpisivanja Daytonskog sporazuma i tako vratiti status Republike BiH i njen tadašnji Ustav RBiH. Zbog ovakvih i sličnih mogućnosti sadašnjeg Ustavnog suda, Dodik se i zalaže za izuzeće iz sadašnjeg Ustavnog suda međunarodnih sudaca.
 
Mišljenja sam da će se, nakon završetka svih suđenja u Den Haagu i izricanja konačnih presuda Karadžiću i Mladiću, kao i hrvatskoj grupi na čelu s Prlićem, kao udruženim zločinačkim pothvatima u BiH, tako nešto slično i dogoditi. Jer međunarodna zajednica ne može dozvoliti da se nagradi nešto što su takvi zločinački pothvati učinili u ratu protiv RBiH, što bi za nju bilo smoubilački. Zbog toga treba sačekati dovršetak tih suđenja nakon čega se otvara konačan proces pravnog završetka slučaja BiH. Ako se ipak ne bi dogodilo da međunarodna zajednica ne ispravi za državu BiH fatalne odredbe Daytonskog sporazuma, kompetentni politički predstavnici u tijelima BiH trebaju kod Ustavnog suda pokrenuti takav proces - I mirna Bosna!
 

Mr. Alaga Dervišević, Bosanski glasnik

Četvrtak, 26/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 3108 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević