Get Adobe Flash player

Na banderi ispred hrtkovačke crkve pisalo je da će svi Hrvati u Hrtkovcima biti "zaklani", a ne protjerani!

 
 
Da je Tomislav Žigmanov, koji je manipulacijama uzurpirao sva ključna mjesta u kulturi i politici kada su u pitanju 57.900 Hrvata u Republici Srbiji, između ostalog i kao čovjek izrazito lošeg karaktera, dokaz je i njegovo nemoralno, licemjerno i vrijeđajuće priopćenje povodom stradanja Hrvata u Srijemu prije skoro trideset godina! On očekuje da zločini nad Hrvatima u Vojvodini napokon dobiju razrješenja!!!
Groblje u Hrtkovcima. Mijat Štefanac je ubijen samo zato što je Hrvat
 
Na te tragične događaje podsjećamo javnost i početkom ovoga svibnja, budući da je 6. svibnja u Hrtkovcima 1992. godine održan miting na kojemu je organizator Vojislav Šešelj pročitao imena sedamnaestero mjesnih Hrvata kojima je javno poručeno da se imaju iseliti, jer će u protivnom biti protjerani.
 
A na plakatu na banderi ispred crkve u centru Hrtkovaca je tada pisalo da će svi Hrvati u Hrtkovcima biti “zaklani”, ne protjerani! Mogli ste to, g. Tomislave, pročitati u nekim knjigama da Vas je to uopće interesiralo.
Nemoralno je Vaše oglašavanje povodom ove tragedije “svakog 6. svibnja”, licemjerno je ono što govorite, jer na pozicijama na kojima ste godinama (primjerice, zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije) nikada o tome niste govorili, a vrijeđajuće je to što tijekom tolikih godina niste apsolutno ništa učinili za rješavanje ovih zločina, naprotiv! Posebice je sve to vređajuće za hrtkovačke Hrvate, jer ste upravo Vi skrivali njihova stradanja.
 
Pisao sam o tome u više svojih otvorenih pisama i, g. Tomislave, molim Vas da riječ “Hrtkovci” više nikada ne uzimate u svoja usta, jer nas to vrijeđa isto toliko kao kada o Hrtkovcima govori Šešelj!
 

Miroslav Cakić, Novi Sad

Anketa

Tko nadzire DORH?

Petak, 05/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1509 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević