Get Adobe Flash player

"Redefiniranje izobrazbe u menadžmentu: Izvrsnost i relevantnost" na međunarodnoj konferenciji CEEMAN u Pragu

 
 
CEEMAN, međunarodno udruženje za razvoj menadžmenta u dinamičnim društvima slavi svoju 25. godišnjicu postojanja i organizira  godišnju konferenciju na temu „Redefiniranje izobrazbe u menadžmentu: Izvrsnost i relevantnost“ na kojoj će istraživati potrebu za promjenom u trenutnom smjeru globalnog razvitka menadžmenta.  Očekuje se prisustvovanje otprilike 150 dekana, rektora, studenata i fakultetskog osoblja iz vodećih poslovnih škola i sveučilišta iz cijelog svijeta.
http://www.ceeman.org/images/default-source/events/picture2.jpg?sfvrsn=0
Otvorena konferencija za novinare zakazana je u četvrtak, 20. listopada u Vienna Diplomat hotelu u Pragu od 14:00 do 14:45. Na njoj će se novinari moći obratiti predsjednici CEEMAN-a, rektoru Sveučilišta New York u Pragu i govornicima konferencije. Za intervjue će biti dostupni neki od najistaknutijih svjetskih mislioca koji razvijaju nove smjernice za razvoj obrazovanja u menadžmentu. Za više informacija i rezervaciju vrjemena za individualne intervjue u hotelu ili za Skype intervju prije odnosno poslije konferencije, obratite se na: Iva Eibel, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon +386 4 57 92 524.
 
GLAVNI GOVORNICI
 
Roger Martin - bivši je dekan Rotman School of Management na Sveučilištu u Torontu u Kanadi, autor 10 knjiga i 15 članaka za Harvard Business Review te poznati mislilac na temu budućnosti demokratskog kapitalizma. Nedavno je postao mislilac broj 1 u izboru Thinkers50. Njegov nedavni rad i istraživanje usredotočuje se na integrativno razmišljanje i ulogu korporacije u našem društvu. Martin je redovni suradnik i bloger za Washington Post, Financial Times i Businessweek. Njegov govor, pod naslovom: „Management Education and the Dark Side of Efficiency” temelji se na njegovom članku u Harvard Business Review „The Dark Side of Efficient Markets”, objavljen u HBR u listopadu 2014. https://hbr.org/2014/10/the-dark-side-of-efficient-markets
 
Johan Roos - je švedski organizacijski teoretičar i profesor generalnog menadžmenta i strategije u Hult International Business School, u kojoj je odgovoran za sve akademske aktivnosti i akreditacije u različitim svjetskim kampusima. Opsežno je pisao o strategiji, promjeni i inovacijama. Pod vodstvom prof. Roosa Hult International je postala prva škola u Americi koja je postigla "trostruku krunu" akreditacija AACSB, EQUIS i QAA. Njegova prezentacija na konferenciji zove se "Making relevance more relevant".
 
Danica Purg – predsjednica i osnivačica CEEMAN-a i IEDC-Poslovne škole Bled te profesorica učinkovitog menadžmenta. Za njezino vizionarsko vođenje škole te djelovanje na području razvoja menadžerske izobrazbe, profesorica Purg je primila brojne međunarodne nagrade, uključujući i prestižni nagradu „Educator of the Year” od Academy of  International Business i certifikat za životno djelo na području CSR, održivosti etike i upravljanja. Ona je poznati mislilac o promjenama u menadžmenta u dinamičnim društvima i pionirka u uvođenju umjetnosti u izobrazbi menadžmenta. Profesor Purg je autor i koautor nekoliko knjiga i brojnih članaka o menadžmentu.
 
Derek Abell – Predsjednik i osnivač ESMT European School of Management and Technology (Berlin), jedan od osnivača CEEMAN-a i glavni autor Manifesto: Changing the Course of Management Development: Combining Excellence with Relevance. Nakon više od dvije godine uloženih u izradu, a na temelju opsežnog istraživanja, Manifest izlaže razloge za promjenu smjera u izobrazbi menadžera sa namjerom vraćanja ravnoteže između predavanja i istraživanja i  obavezivanju k izvrsnosti i relevantnosti. Dokumente dug 36 stranica, potpisan od strane svakog člana Uprave CEEMAN-a, bit će predstavljen javnosti na ceremoniji na kojoj će biti više od 150 dekana i direktora iz škola diljem svijeta. Ceremonija će biti održana u Pragu, 20. rujna 2018. godine.
Udruženje CEEMAN osnovano je 1993. godine sa ciljem ubrzanja rasta i kvalitete izobrazbe na području menadžmenta u Srednjoj i Istočnoj Europi. Danas je CEEMAN globalna mreža koja udružuje preko 220 članova iz 55 država iz Evrope, Sjeverne i Latinske Amerike, Afrike i Azije.
 

Iva Eibel, voditeljica korporativnih komunikacija, IEDC-Poslovna škola Bled, Tel.: +386 (0)4 57 92 524; E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Komentari   

0 #2 Teo Trostmann 2018-09-19 10:54
Ružno je lijepo,zlo je dobro,sve je relativno.
Vidjeti Colemana,ali i shvatiti da čak ni događaji u kulturi,religij i i prosvjeti nisu spontani.
Zgodan je pokušaj ravnatelja UGD Ivanovića da angažira Belgijanca Delvoya!
Konventracija ere Vodenjaka je u HNS-u.
Era smušenjaka i vrdoljaka
Citat
0 #1 Laslo Torma 2018-09-18 18:57
Poštovani, da li bih mogao dobiti tih 36 stranica tekasta Manifsta dereka Abela ? Bio bih vam veom azahvalan na tome.
Laslo Torma, dipl.inž.el.teh.
Zagreb
e-mail:
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1110 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević