Get Adobe Flash player

Politika se pretvorila u poligon za promicanje stranačkih kadrova i interesa, nepotizma...

 
 
Za posjeta Osijeku, 1. lipnja 2018., hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je rekla: »Svima izražavamo poštovanje i zahvalnost za žrtve podnesene za slobodu Domovine, a utvrđivanje sudbina naših nestalih ostaje nam velika zadaća, na kojoj ću kao Predsjednica i dalje posebice ustrajati. Uz ratna razaranja i privatizacija na ovome području ugasila brojna radna mjesta te da brojni građani osjećaju nepravdu, jer sustav nije jednak prema svima te osjećaju da se politika pretvorila u poligon za promicanje stranačkih kadrova i interesa, za zapošljavanje preko veze i pogodovanje podobnima.
http://predsjednica.hr/slike/DSC_1551.jpg
Političke elite otuđile su se od naroda, i onda se čude što bujaju tzv. populističke opcije. Nije problem u tim opcijama, nego u onima koji ne prepoznaju da se očekivanja ljudi mijenjaju, i da politika mora izaći iz zagrebačkih salona i osjetiti što narod želi. Hrvatski narod želi pristojan i normalan život, u kojem ne će razmišljati može li uzdržavati jedno, dvoje ili više djece, hoće li zbog toga što nije platio telefonski račun čekati ovrha koja višestruko premašuje glavnicu, u kojem će radnik imati pristojnu plaću, a poslodavac biti rasterećen državnih nameta, koji ga guše. To razlozi zbog kojih mladi odlaze iz Hrvatske, a posebice iz Slavonije. Razočarani su u sve nas koji vodimo državu, jer misle da ne vidimo što se događa i živimo u nekom svom virtualnom svijetu. To je nijema, ali rječita kritika svih propusta u vođenju države, jer kada potencijalno najbogatiji dio države, Slavonija, Baranja i Srijem, ostaje bez ljudi, onda je to poziv na uzbunu. 
 
Krucijalno hrvatsko pitanje je demografija i nemamo više vremena za odgađanje rješavanja demografske krize. Ova Vlada nije kriva za nastanak demografske krize, ali nije adekvatno odgovorila na njezinu eskalaciju, jer dosad donesene mjere, nisu razmjerne težini i složenosti problema. Zato je krajnji trenutak za donošenje akcijskog plana i provedbu konkretnih sveobuhvatnih mjera za njegovo provođenje, koji će nadilaziti mandat jedne Vlade, zato, sukladno Ustavu predlažem Vladi sazivanje zajedničke sjednice, na kojoj bi zajedno usvojili takav plan akcijskih mjera za demografski oporavak Hrvatske, i za djelotvorno rješavanje problema blokiranih građana. To bi to bila prilika i Vladi da predstavi što rade Ministarstva, radi rješavanja tih pitanja. Održavanjem zajedničke sjednice Vlade, pokazali bismo potrebnu državničku odgovornost, pri čemu držim da bi u budućim koracima u njihovo rješavanje, nužno trebalo uključiti oporbu i druge dionike društvenoga i političkog života, u cilju rješavanja nacionalnog konsenzusa. Stoga je hvalevrijedna inicijativa Mosta "Pokret ostanka" jer je sinergija u rješavanju tih krucijalnih pitanja važna kako bi se obnovilo povjerenje hrvatskih građana u ključne hrvatske institucije.
 
Žao mi je što je Vlada odbila moj prijedlog. Nastavit ću raditi na rješavanju spomenutih problema, a 11. lipnja predstavit ću mjere koje sam pripremila sa svojim savjetnicima, te ću o njima razgovarati sa svim relevantnim dionicima političkog i društvenog života koji to žele, kako bi ostvarili suglasje o njihovoj provedbi. Godina 2018. trebala bi biti godina reformi, jer je godina bez izbora, jer nas iduće godine čekaju europski, a potom i predsjednički izbori, a nakon toga 2020. godine predsjedanje Republike Hrvatske Europskom unijom, što će odvući dobar dio energije Vlade. Ovo je godina u kojoj se očekuju najvažniji reformski iskoraci. Na žalost, na polovici smo godine, a reforme uglavnom stoje. Problem Agrokora, iako sistemski važan, uzeo je previše vremena i energije i Agrokor ne smije biti izlika za neprovođenje reformi, jer to nije jedini hrvatski problem.
 
Nemamo više vremena za duge rasprave o razvojnim strategijama. Treba djelovati brzo i snažnim akcijskim mjerama otvoriti prostor poduzetništvu, zapošljavanju i većim plaćama. Treba nam i 'aktivnija regionalna politika' koja će omogućiti zadržavanje stanovništva u selima i manjim gradovima te demografski i gospodarski oporaviti pogranična i brdsko-planinska područja, koja traže veće razvojne poticaje. Vlada provodi projekt "Slavonija, Baranja i Srijem", u sklopu kojeg je kroz operativni program "Konkurentnost i kohezija" te kroz "Program ruralnog razvoja", ugovoreno više od šest milijardi kuna, što pozdravljam, kao i svako daljnje angažiranje europskog novca. Problemi nisu mali, ali čvrsto sam uvjerena da ćemo uspjeti, i s tom vjerom želim uputiti poruku optimizma i samopouzdanja. Optimist sam, jer vjerujem u snagu naše domovine, naše ljude i hrvatsko zajedništvo«.
 

http://predsjednica.hr/objava/1/1/2379

Komentari   

-1 #7 Guest 2018-06-11 13:15
Kojih zagrebačkih salona? Salona više nema, od kad su Zagreb preuzeli "ognjištari", rodijaci, kumovi, baje, prebjezi, primitivci, nakupci, prekupci, mešetari, ...
Politika mora izaći iz birtija.
Politika i ekonomija u međusobnoj pragmatskoj sprezi su uništile Hrvatsku. Najveća, zapravo jedina demografska djelotvorna mjera je: svakom čovjeku osigurati dobro plaćen posao, da može osnovati obitelj, rađati djec i doprinositi boljitku društva.

Kako bre drugarica Becna izbegava spomenuti 45. kada su njezini opančari došli sa srbijanskim blatom na opancima u zagrebačke salone.
Došao sam na studiju Agram 1964. i upravo je stasala ta partizanska kopilad (bili smo istih godina) i onad sam ih "upoznao" jer imam specifično prezime po kojem su zaključili da sam srbo-vlah.
Citat
+2 #6 Cim 2018-06-03 23:02
Srbi su poput tovara, revu, a ne znaju zašto!Junacima se proglašavaju,a najveći vazali u povjesti su bili, Miloš Obilića i Marko Kraljevića to su dokazali! Da nije Hrvata i Kralja Tomislava bilo, i danas bi Srbi vazal Bugarski bili! Ne im zamiriti,oni svi od šizofrenije boluju, kao i njihovi šešelji,Karadži ći,Milošević,Ml adići itd.,zato im se i pričinja da su sve ratove dobili i ako nikada u ratu nisu pobjedili, kao "cigani" odavno su se zvali,i takove su ih drugi upoznali!
Citat
-2 #5 Guest 2018-06-03 21:14
Politika i ekonomija u međusobnoj pragmatskoj sprezi su uništile Hrvatsku????
A kada (i gdje) je to ikada "hrvatska" postojala?
Citat
+2 #4 teo trostmann 2018-06-03 17:28
povjesničari neka se bave salonima gdje se kotila ideja jugoslovinska ili magjarolska,mi imamo Stipicu Radića i Antu Starčevića - a salone ćemo pamtiti više po namještaju nego po namještenicima!
Citat
+2 #3 teo trostmann 2018-06-03 13:23
"Ognjištari" Pusići, Pupovac, Perković, Puhovski, Plenković...
koji saloni, lože bolan gdje drug Ognjišar ognjeno loži
prodanoviće domaće
Citat
+1 #2 Ante 2018-06-03 10:25
Hrvatska politik?, sa hrvatskim dosejima hrvatskog naroda u Beogradu,diplom atski odnosi sa Srbiom,a odgovor srbija ne daje gdje su nestali, nerješeno pitanje granica i tisuća drugih nerješenih pitanja! Veliko tepanje drugarice narodu i njena razgovorljivost sa Vučićem, kao i Plenkovićeva sa Vučićem, koji je bio agresorski vojnik, pa Plenkijeva i Pupovčeva koalica, koja daje pravo manjinama, a oduzima pravo Narodu Hrvatskom, koji im služi jedino za plaćanje poriza i otpremanje istih na rad u svjet, kao sto su to činili njhovi pređi komunisti! Nespomei Bere, jer od1918 komunistička partija Srbije vlada priko tite do Bere i "sere"! između jaja mućaka razlike nema,još je manja između Hitlerove svite i Miloševićevih sljedbenika, oboji su zločinci i fašisti, poslije drugog svjetskog rata Hitlerovi su dovedeni pred sud pravde, a Njemačka razdjeljena između Amerike, Rusije itd! Šta čeka svijet i "naši trofazni političari" sa Srbijom? zar čekaju titu?
Citat
+1 #1 Vesna 2018-06-02 12:13
Kojih zagrebačkih salona? Salona više nema, od kad su Zagreb preuzeli "ognjištari", rodijaci, kumovi, baje, prebjezi, primitivci, nakupci, prekupci, mešetari, ...
Politika mora izaći iz birtija.
Politika i ekonomija u međusobnoj pragmatskoj sprezi su uništile Hrvatsku. Najveća, zapravo jedina demografska djelotvorna mjera je: svakom čovjeku osigurati dobro plaćen posao, da može osnovati obitelj, rađati djec i doprinositi boljitku društva.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Srijeda, 23/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1207 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević