Get Adobe Flash player

Trio je protiv i znanosti i obrazovanja, i protiv politike utemeljene na dokazima i činjenicama

 
 
Odgovor Pametnom, Ženskoj mreži i lezbijskoj udruzi
Prof. Matko Marušić uputio je odgovor stranci Pametno, Ženskoj mreži Hrvatske i lezbijskoj udruzi “Kontra” koje su u Slobodnoj Dalmaciji napale Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti osporavajući njezino priopćenje o rodnoj ideologiji. Odgovor prof. Matka Marušića, kojega je također objavila Slobodna Dalmacija, prenosimo u cijelosti:
http://genetics.thetech.org/sites/default/files/JH1Image1.jpg
Ovako otprilike izgleda protuprirodna formula "roditelja" 1 i "roditelja" 2!!!
 
TRIO VRIJEĐA A NE NUDI DOKAZE
U „Slobodnoj Dalmaciji“ od 30. prosinca 2017, na str. 9, stranka „Pametno“; Ženska mreža Hrvatske i Lezbijska udruga „Kontra“ napale su Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU) da „podržava vjerske fundamentaliste“ zato što je „nekakvo“ Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo objavilo izjavu da se protivi ratifikaciji Istambulske konvencije. Trio pametno-Ženska mreža-Lezbijska udruga u cijelom priopćenju rabi ružne i uvrjedljive izraze, etiketirajući i Vijeće i druge ljude „vjerskim fundamentalistima“, za „izmišljanje rodne teorije“ i za „sramotne stavove preuzete od retrogradnih i dogmatskih klerikalnih udruga“, a izjavu nazivaju „skandaloznom i sramotnom“.
 
Ispod časti i pristojnosti
 
Na stranu što su sve te kritike potpuno neutemeljene, želim čitateljima „Slobodne Dalmacije“ reći da jezik i ton priopćenja nisu primjereni ni stranci, niti „Slobodnoj Dalmaciji“, a vjerujem ni jednoj udruzi u uljuđenom i demokratskom društvu.Uvjeren da je svakom pristojnom čovjeku ispod časti i kućne pristojnosti uzvratiti na isti način, pa ću reagirati tek jednim pristojnim pozivom. Naime, Trio u svojemu priopćenju kaže da se „Kao stranka snažno zalažu za razvoj znanosti i obrazovanja te uopće za politike utemeljene na dokazima i činjenicama“. Molim lijepo da čitateljima „Slobodne Dalmacije“ navedu sve znanstvene dokaze i činjenice da je rodna teorija znanstveno utemeljena. I neka, s argumentima tih dokaza, odgovore na sljedeća pitanja, javno, u istoj toj našoj „Slobodnoj Dalmaciji“:
 
1. Je li točno da rodna teorija uči da postoji a) rodni identitet, b) rodna ekspresija (očitovanje), s tim da u ljudskoj populaciji ima više od pedeset rodova, c) da je spol u populaciji ravnomjerno raspoređen u svim prijelazima od muškoga do ženskoga, d) da je spolna orijentacija (nagon za tjelesnim zadovoljavanjem) u populaciji ravnomjerno raspoređena u svim kombinacijama nagona prema istom i prema suprotnom spolu?
 
2. Je li točno da su u Kanadi zabranjene (društveno nepoželjne) zamjenice „on“ i „ona“, već da se mora govoriti „zhe“ i “zher” umjesto “he” („on“) i “her” („ona“)? Podržavate li da se isto napravi u Hrvatskoj?
 
Roditelj 1 i roditelj 2!!!
 
3. Podržavate li promjenu koja umjesto riječi „trudna žena“ uvede pojam „trudna osoba“ (kao u Velikoj Britaniji)?
 
4. Podržavate li promjenu pojmova u rodnom listu tako da se pojmovi „majka“ i „otac“ zamijene drugima, poput „roditelj 1“ i „roditelj 2“ (kao što je odmah učinjeno u svim zemljama koje su prihvatile rodnu teoriju)?
 
5. Jeste li suglasni s traženjem nevladine udruge Zagreb Pride, da se odmah ukinu muški i ženski zahodi i uvedu samo miješani? (Molim navedite i objašnjenje za to traženje.)
 
6. Podržavate li ideju da se zakonski dopusti promjena spola samo na zahtjev (bez obzira na biološki spol), bez medicinskoga pregleda osobe koja to traži, i znanstveno utemeljene liječničke preporuke?
 
7. Molim da navedete statističke dokaze da je obiteljsko nasilje nad ženama u Hrvatskoj a) u porastu i b) da je veće nego u Italiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. (Vjerujem da na to pitanje kvantitativno i statistički dokazivo može odgovoriti tajnik stranke Pametno.)
 

Prof. dr. sc. Matko Marušić, https://narod.hr/hrvatska/prof-matko-marusic-odgovor-pametnom-zenskoj-mrezi-i-lezbijskoj-udruzi-trio-vrijeda-a-ne-nudi-dokaze

Komentari   

-1 #4 Guest 2018-01-28 04:41
TRIO VRIJEĐA A NE NUDI DOKAZE
U „Slobodnoj Dalmaciji“ od 30. prosinca 2017, na str. 9, stranka „Pametno“; Ženska mreža Hrvatske i Lezbijska udruga „Kontra“ napale su Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU)???

Pederuše napadaju HAZU??
To je HAZU i zaslužio.
Citat
-3 #3 Guest 2018-01-10 20:37
Ma bona Laslo, nisu oni poremećeni, mislim na te četokomunjare, oni samo za dobru lovu odarađuju svoje zadaće. I nikomu od njih ni dlaka da padne s glave, niti da im netko pripali trisku?
vdha2
Citat
+1 #2 puntar 2018-01-08 07:05
Roditelj 1 i roditelj 2 "rodne ideologije" su bolesni umovi.
Citat
+1 #1 Laslo Torma 2018-01-07 09:33
Ma, profesore Marušiću, neće Vam ti "jadnici" moći ništa odgovoriti, jer osim svojega perverznog podržavanja takvih perverzija, nemaju ništa pametno reći.5n68v
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će pobijediti u sukobu između Plenkovića i Brkića?

Utorak, 23/10/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 856 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević