Get Adobe Flash player

Prestižni međunarodni festival vina i kulinarstva, VINOcom, odvijat će se 24. i 25. studenoga

 
 
Prestižni međunarodni festival vina i kulinarstva, VINOcom, odvijat će se 24. i 25. studenoga u prostorijama hotela Esplanade. Ovo javnosti zanimljivo događanje svake godine privuče veliku pažnju nacionalnih i internacionalnih posjetitelja pa se i ove godine tijekom trajanja festivala očekuje povećani broj gostiju i posjetitelja u hotelu, kao i predstavnika medija. Na dane održavanja VINOcoma restoran Zinfandel's bit će zatvoren dok će se doručak posluživati u prostorijama šarmantnog Le Bistroa i u lounge dijelu Esplanade 1925 Bara.
http://vino.com.hr/vinoCOM/wp-content/uploads/2011/08/04slika.png
Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.
 
Ovogodišnja će se priredba održati na površini preko 3000 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.
Za dodatna pitanja i više informacija, osoblje recepcije stoji Vam na raspolaganju.
T. +385 (0)1 4566 666
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." target="_blank">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Anđelka Felja

Ako nešto u Hrvatskoj treba »prorijediti«, onda je to Jutarnji list

 
 
Kad sam od Bujanca načuo kako netko predviđa ukinuti Kolonu sjećanja u Vukovaru, mislio sam da „dere“ grdu propagandu, nu sam se još grđe, naivac jedan, prevario. Bidan skoro sam nasjeo, a onda mi je medija Jutarnja, njena ideologinja gđa Ivanka Toma, otvorila oči. „Svi znaju da Kolona sjećanja u Vukovaru više nema smisla. Ali se nitko ne usudi reći“, kaže nam u naslovu uJL-u 15. studenog 2018. Jednostavnije: svima je Vukovara pun kufer, samo svi šute. Ustvari ništa novo, ama baš ništa - medija pokušava dotući Domovinski rat, već odavno i od imena, a kamo li po sadržaju i rezultatu, mislim na to malo i kratkotrajno države, a Vukovar joj je samo najslađi zalogaj. Taj „rat“ i sve to, uključivo i tu „državu“ već je poprilično medijski  politički  razrijeđeno pa ostaje još ta „kolona“ koju bi, predlaže Ivanka Toma trebalo „prorijediti“.
„Prorjeđivanje“ bi najprije išlo vremenski. Izbrišeš nekoliko godina vremena između Sjećanja (Kolona?), a i ljudi bi se u međuvremenu „prorijedili“, dakako ni ministar poput ministra branitelja Mede koji ne daju Kolonu sjećanja - ne bi više bilo.
 
Aktualni problem: treba li i hoće li Milorad Pupovac „biti dio Kolone sjećanja“, pitala se novinarka Toma 15. 11. 2018. Pitanje je odavno bilo suvišno; jasno je bilo da ne će, kao što uostalom ni nije. Nedavno je bio u Bačkoj Palanci na kontra Oluji, pa bi sada došao sjetiti se pada Vukovara, što pametni mogu i zlurado protumačiti kao dvostruko slavlje; jedno buduće, a drugo prošlo. Nije Pupovac toliko bedast. Nije, pa je došao dan prije. Simboliku „dana prije“ ne ću ovdje otkrivati, nije tema. Malo sam, jedan dan, premostio člančić, pa mu se vraćam. Ispravno je zaključila novinarka Toma: bio u Vukovaru, ne bio, Pupovac će ostati dio koalicije kao što je i bio - što je Plenković i potvrdio. Na zapadu (Hrvatske) ništa novo, a istoku (Hrvatske) stare priče i stare opasnosti, najzadnje iz Bačke Palanke. Lije Toma suze nad Vukovarom, cijede mi se kroz telekran, ta politika, sad još lokalna, gradonačelnik Penava i dogradonačelnik Milaković. Ah da se dogovore „muži“ u Zagrebu kao Plenković i Pupovac sve bi cvalo. Proradila bi i ta škola koju su financirali Norvežani, multikulti jedna školicau koju nitko nije zašao, roditelji nisu poslali učenike.
 
Koliko znam tzv. hrvatska strana odavno nudi zajednički sustav obrazovanja, ali tamošnji Srbi su izborili obrazovni ekskluzivitet i zatvorili djecu u svoju obrazovnu školjku. Ne pravimo se blesavi, računaju to u svoju „ratnu pobjedu“, kakvu takvu, ili početni položaj, pa su mogućnosti da se toga odreknu nikakve. Uostalom Vukovar je bio baš neki uzor „bratstva-jedinstva“, a ono, pa ni u formi „multikulti“ nije rješenje. Što je, osim vremena, vidjet će se. A  najprije prorjeđivanje kolonâ sjećanja, pa onda gašenje, još manje. Znam jedino kako je put do rješenja tog „sklopa“ Domovinskog rata, barem bi relaksiralo javno mišljenje, smanjilo pritisak na politiku, smanjilo dvostranu korupciju medija - politika, rapidno prorjeđivanja djelovanja ovakve medije u javnosti. Primjerice, da se medij poput Jutarnjega ne javlja svaki dan već jednom godišnje. Da se malo prorijedi.
 

Mato Dretvić Filakov

Živa opomena utvrda snažna i nepokorena svaka rana 

 
 
Suzom bola oni dišu
majčin krik ih para
živom se ranom pišu
100 dana Vukovara
Zlatnim klasjem nanizani
na kamenu isklesani
istim ciljem povezani
domovinu ljubav brani
 
Sto dana Vukovara - živa opomena
utvrda snažna i nepokorena
svaka rana molitvom progovara
ne dajmo zaboravu muke Vukovara
 
Svjetlom puta obasjani
snagom vjere sazidani
hrabrim srcem izbrojani
Vukovarski to su dani
 
Križnim putem napaćeni
ostat će nam zapamćeni
ponosom pozdravljeni
i nikada zaboravljeni
 
Sto dana Vukovara - živa opomena
utvrda snažna i nepokorena
svaka rana molitvom progovara
ne dajmo zaboravu muke Vukovara
 

Biljana Barković

Anketa

Vjerujete li A. Plenkoviću kada kaže da nema opasnosti od tzv. Marakeške deklaracije?

Utorak, 20/11/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 785 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević