Get Adobe Flash player

Poštovani,

izdavačka kuća TKANICA  i  VINKO VICE OSTOJIĆ

pozivaju Vas na predstavljanje knjige
Nadbiskupijski pastoralni institut
Dvorana VIJENAC, Zagreb, Kaptol 29 a
 u četvrtak 4. listopada 2018. u 18 sati
 
Predstavljači:
 
Mons. dr. Mile Bogović, biskup u miru
Mons. dr.  Vlado Košić , sisački biskup
Prof. dr. Nikola Debelić,dr. dr. h. c., glazbenik i diplomat
Vinko Vice Ostojić, autor

"Redefiniranje izobrazbe u menadžmentu: Izvrsnost i relevantnost" na međunarodnoj konferenciji CEEMAN u Pragu

 
 
CEEMAN, međunarodno udruženje za razvoj menadžmenta u dinamičnim društvima slavi svoju 25. godišnjicu postojanja i organizira  godišnju konferenciju na temu „Redefiniranje izobrazbe u menadžmentu: Izvrsnost i relevantnost“ na kojoj će istraživati potrebu za promjenom u trenutnom smjeru globalnog razvitka menadžmenta.  Očekuje se prisustvovanje otprilike 150 dekana, rektora, studenata i fakultetskog osoblja iz vodećih poslovnih škola i sveučilišta iz cijelog svijeta.
http://www.ceeman.org/images/default-source/events/picture2.jpg?sfvrsn=0
Otvorena konferencija za novinare zakazana je u četvrtak, 20. listopada u Vienna Diplomat hotelu u Pragu od 14:00 do 14:45. Na njoj će se novinari moći obratiti predsjednici CEEMAN-a, rektoru Sveučilišta New York u Pragu i govornicima konferencije. Za intervjue će biti dostupni neki od najistaknutijih svjetskih mislioca koji razvijaju nove smjernice za razvoj obrazovanja u menadžmentu. Za više informacija i rezervaciju vrjemena za individualne intervjue u hotelu ili za Skype intervju prije odnosno poslije konferencije, obratite se na: Iva Eibel, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon +386 4 57 92 524.
 
GLAVNI GOVORNICI
 
Roger Martin - bivši je dekan Rotman School of Management na Sveučilištu u Torontu u Kanadi, autor 10 knjiga i 15 članaka za Harvard Business Review te poznati mislilac na temu budućnosti demokratskog kapitalizma. Nedavno je postao mislilac broj 1 u izboru Thinkers50. Njegov nedavni rad i istraživanje usredotočuje se na integrativno razmišljanje i ulogu korporacije u našem društvu. Martin je redovni suradnik i bloger za Washington Post, Financial Times i Businessweek. Njegov govor, pod naslovom: „Management Education and the Dark Side of Efficiency” temelji se na njegovom članku u Harvard Business Review „The Dark Side of Efficient Markets”, objavljen u HBR u listopadu 2014. https://hbr.org/2014/10/the-dark-side-of-efficient-markets
 
Johan Roos - je švedski organizacijski teoretičar i profesor generalnog menadžmenta i strategije u Hult International Business School, u kojoj je odgovoran za sve akademske aktivnosti i akreditacije u različitim svjetskim kampusima. Opsežno je pisao o strategiji, promjeni i inovacijama. Pod vodstvom prof. Roosa Hult International je postala prva škola u Americi koja je postigla "trostruku krunu" akreditacija AACSB, EQUIS i QAA. Njegova prezentacija na konferenciji zove se "Making relevance more relevant".
 
Danica Purg – predsjednica i osnivačica CEEMAN-a i IEDC-Poslovne škole Bled te profesorica učinkovitog menadžmenta. Za njezino vizionarsko vođenje škole te djelovanje na području razvoja menadžerske izobrazbe, profesorica Purg je primila brojne međunarodne nagrade, uključujući i prestižni nagradu „Educator of the Year” od Academy of  International Business i certifikat za životno djelo na području CSR, održivosti etike i upravljanja. Ona je poznati mislilac o promjenama u menadžmenta u dinamičnim društvima i pionirka u uvođenju umjetnosti u izobrazbi menadžmenta. Profesor Purg je autor i koautor nekoliko knjiga i brojnih članaka o menadžmentu.
 
Derek Abell – Predsjednik i osnivač ESMT European School of Management and Technology (Berlin), jedan od osnivača CEEMAN-a i glavni autor Manifesto: Changing the Course of Management Development: Combining Excellence with Relevance. Nakon više od dvije godine uloženih u izradu, a na temelju opsežnog istraživanja, Manifest izlaže razloge za promjenu smjera u izobrazbi menadžera sa namjerom vraćanja ravnoteže između predavanja i istraživanja i  obavezivanju k izvrsnosti i relevantnosti. Dokumente dug 36 stranica, potpisan od strane svakog člana Uprave CEEMAN-a, bit će predstavljen javnosti na ceremoniji na kojoj će biti više od 150 dekana i direktora iz škola diljem svijeta. Ceremonija će biti održana u Pragu, 20. rujna 2018. godine.
Udruženje CEEMAN osnovano je 1993. godine sa ciljem ubrzanja rasta i kvalitete izobrazbe na području menadžmenta u Srednjoj i Istočnoj Europi. Danas je CEEMAN globalna mreža koja udružuje preko 220 članova iz 55 država iz Evrope, Sjeverne i Latinske Amerike, Afrike i Azije.
 

Iva Eibel, voditeljica korporativnih komunikacija, IEDC-Poslovna škola Bled, Tel.: +386 (0)4 57 92 524; E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Nacionalno određenje kao meta jednima i ugroza drugima

 
 
Nespretna ili možda zlorabljena interpretacija razgovora Predsjednice u inozemnim medijima vezano uz stanje u ex Jugoslaviji napali su pisci koje možemo označiti djecom roditelja i pristalica odgovornih za nacionalnu pljačku. Neka nam Jurica Pavičić i njemu slični navedu bar jednu osobu koja nije odgovorna što su nam, kako piše (Jutarnji od 15. rujna 2018.) tvornice obrasle u drače, ekonomija nemoćna u globalnoj konkurenciji, a proizvodnja smlavljena od famoznog „uvoznog lobija“. Nema smisla licitirati i navoditi imena i podrijetlo vlasnika kojima je pogodovala suvremena birokracija koja je, kao i onima u bivšoj državi, pogodovala položajem a u suvremenoj Hrvatskoj u stjecanju bogatstva ili u njegovom obezvrjeđivanju. Neki „pametniji“ su ga umnožili, a oni „bedastiji“ zadržali su kapital, a radnike prepustili mirovinskim fondovima i tržištu radne snage.
https://hrvatskoobrambenostivo.files.wordpress.com/2015/10/0310-cetnici-u-vu-550x0.jpg?resize=550%2C418
Jedni ratovali protiv Hrvatske (izvana), a drugi ju u vrijeme rata zaposjeli (iznutra)
 
Zar je moguće da još nije jasno da je Hrvatskom za vrijeme rata ovladao kadar koji je služio bivšu državu i, na neki način, zadržao pozicije u suverenoj i međunarodno priznatoj državi koja je Ivici Račanu, s kockicom na Prisavlju, ostavila ono što danas doživljavamo u svim našim stranačkim nadmetanjima u ime demokracije. Nisu li često najveće kurve predstavljene političkom elitom kad ljude što su žrtvovali život ili ostavljali dijelove tijela u obrani Hrvatske drže ološem. To uistinu mogu ljudi koji su sami ili njihovi potomci u Jugoslaviji kontrolirali gibanje materijalne osnove i njenog kapitala kojeg su privatizacijom umjesto poželjnom Hrvatskom pretvorili u poželjnu za život u državi Irskoj. Možda je, toliko spominjani, jogurt iz nespretnog prijevoda Predsjednice imao sasvim drugu konotaciju kao i pitanje nacionalnog izjašnjavanja. To mogu ispričati samo oni koji su to osobno proživjeli, a biti Hrvat najčešće je valjalo uz opravdanje, a ne samo izjašnjavanje. Biti Hrvat značilo je odreći se puno toga, a osobito povijesti između dva svjetska rata i samog Drugog svjetskog rata. To nije tema koju je jednostavno objasniti u nas a kamo li stranim medijima. Odrediti se u obje bivše države nacionalno znači odrediti se metom za opravdanje a ne za podrijetlo!
 
Može Jurica Pavičić i njemu slični verbalnim akrobacijama dočarati i Predsjednicu prikazati kako mu drago i uspoređivati je stanjem u bivšoj,  toliko spominjanoj, državi. Tek odnos i ocjena suverena imala bi sasvim drugu konotaciju, a osobito spram trostrukog heroja i ljubičice bijele kojoj je Jurica prenosio štafetu ili pak nije imao ništa protiv izraza te vrste ljubavi. Tendenciozno i maliciozno navođenje primjera o „dobrom životu“ koji smo imali u bivšoj državi i posljedice koje živimo nije i ne može biti samo priča koja se stavlja izvan konteksta, recimo, vožnje automobilima u parne i u neparne dane. Napokon, mladost koja danas odlazi u Irsku odlazila je iz ex Jugoslavije samo što su takvu mladost označili emigracijom i kontrolirali je službama čije su gazde kao vlasnici restorana formirali političko i svako drugo mnijenje kako bi UDBA imala posla. I danas ga ima i javlja se nekim posebnim povodima. Meni je osobito simptomatična iscrtana svastika na poljudskom stadionu. Njen, na neki način, nacionalni demant narod je prikazao dočekom reprezentacije sa SP-a iz Rusije koji je pokazao da Hrvatska nije onakva kakvu je mediji i pisci poput Jurice dočaravaju našoj javnosti, a Ante Tomić humorom izvrgava ruglu kakvo je često i sam u svojem nastojanju.  
 
Naravno da većini medija to nije dovoljna slika, pa su onda pjevača Thompsona prikazali kao osobu koja ugrožava antifašizam u državi koja fašiste nema u narodu nego u politici. To nije jednostavno objasniti u zemlji seljaka politički zatucane bratije i nogometnoj mafiji koja ruši HNS na nervnoj bazi ili na posljedicama socijalističkog PTS sindroma.
 

Željko Mataja

Anketa

Podržavate li braniteljski prosvjed u Vukovaru 13. listopada 2018.

Srijeda, 26/09/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 946 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević